Vés al contingut

AVALUACIÓ IMPACTE ODORÍFER


"AVALUACIÓ DE L'IMPACTE ODORÍFER A LA ZONA FÒRUM DE BARCELONA, ORÍGEN DE LES MALES OLORS" (març 2017, SOCIOENGINYERIA S.L.)

Avaluació de l'impacte odorífer

A finals de 2016, s’ha estat realitzant l’estudi pioner a la nostra ciutat “EVALUACIÓ DE L’IMPACTE ODORÍFER A LA ZONA FÒRUM DE BARCELONA, ORÍGEN DE LES MALES OLORS”. Aquest estudi ha estat realitzat per la consultora Socioenginyeria SL, amb la col·laboració dels veïns i veïnes dels barris confrontants de Barcelona i Sant Adrià de Besòs.

L’estudi conclou, entre altres aspectes els següents:
S’ha verificat cuantitativament que l’impacte odorifer a la zona del Fòrum ha estat molt important en el període juny-octubre de 2016.
S’ha confirmat la presència de compostos químics provinents de, al menys, tres fonts: l’EDAR (Estació Depuradora d’Aigües Residuals), METROFANG (Tractament de Fangs) i BCASA (Barcelona Cicle de l’Aigua, dipòsit soterrat ubicat al Passeig Taulat-Eduard Maristany de Barcelona).
S’ha demostrat que les emissions d’aquestes fonts provoquen molésties per olors i un grau d’exposició química, que pot danyar el benestar de les persones afectades, provocant incertesa i preocupació per la salut.

Atès que les fonts d’olors són competència de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i col·lateralment de l’Ajuntament de Barcelona, la nostra associació va sol·licitar el passat mes de maig una reunió amb la finalitat de seguir buscant solucions per aquesta problemàtica que podria afectar la salut de les persones.
>> descarrega't l'estudi